Boek ‘De Kop van Schouwen – natuur in beweging’

Het boek ‘De Kop van Schouwen – natuur in beweging’ vertelt over het ontstaan van de duinen en over de gebieden Boswachterij Westerschouwen, de Meeuwenduinen, Verklikkerduinen en Zeepeduinen. En ook over de typische flora en fauna, stuivende duinen, de dynamiek van de Voordelta, de strijd voor natuurbehoud en de gevolgen van klimaatverandering. Niet eerder verscheen een boek waarin de duinnatuur van de Kop van Schouwen zo boeiend, kleurrijk en uitgebreid werd beschreven en in beeld gebracht.

Klik hier om het boek te bestellen.

Boek “Hoe houden we het leefbaar?”

Het klimaat verandert. Het wordt natter en heter. Nederland moet zich aanpassen aan extremer weer. Maar wat betekent dit voor de Baronie? Wat staat ons te doen? De rode draad in dit boek is de vraag ‘Hoe houden we het leefbaar?’ Deze vraag omvat ook veel andere vragen. Hoe bestrijden we wateroverlast, hittestress en droogte? Hoe maken we onze steden groener en gezonder? Hoe zorgen we ervoor dat de natuur niet het onderspit delft?

Klik hier om het boek te bestellen.

Boek ‘Met andere ogen – natuur in de Baronie’

Het fotoboek ‘Met andere ogen – natuur in de Baronie’ is het vervolg op het boek ‘Met andere ogen – natuur in Zundert’.

Dit boek vertelt in tekst en beeld over het bonte palet aan natuurgebieden in Breda en de zes omliggende gemeenten, samen de Baronie van Breda geheten.  Het gaat over het ontstaan, de rijke cultuurhistorie, dieren en planten, en over oude en nieuwe natuur. Maar ook over de onvermoeibare strijd van natuurbeheerders om bedreigde flora en fauna te redden van de ondergang.

‘Met andere ogen – natuur in de Baronie’ is een boeiende ontdekkingsreis in onze eigen achtertuin en een inspiratiebron voor iedereen met een ‘groen’ hart.

Klik hier om het boek te bestellen.

Boek ‘Met andere ogen – natuur in Zundert’

Het fotoboek ‘Met andere ogen – natuur in Zundert’ is een ode aan de schoonheid van ‘buurtnatuur’. Het is een poëtische wandeling door de vier jaargetijden in elf natuurgebieden in de gemeente Zundert. Zundert is rijk aan natuurschoon en historische landgoederen. Dat zijn onder meer: de Pannenhoef, de Moeren, Wallsteijn, de Oude Buisse Heide, de Krabbebossen en de Vloeiweide. Het zijn prachtige plekken, met een boeiende geschiedenis en een grote verscheidenheid aan landschappen, flora en fauna.

Klik hier om het boek te bestellen.