Met andere ogen – natuur in Zundert

Boek ‘Met andere ogen – natuur in Zundert’

Het fotoboek ‘Met andere ogen – natuur in Zundert’ is een ode aan de schoonheid van ‘buurtnatuur’. Dichtbij, huiselijk en vertrouwd. Zo vanzelfsprekend dat we soms vergeten goed te kijken.

Het boekt toont de grote verscheidenheid aan bossen, heide, vennen, moeras en graslanden, en de wilde, inheemse dieren en planten die er leven. Het is landschap dat tot de verbeelding spreekt, vol spannende verhalen over vroeger, over het bittere bestaan van turfstekers, de woeste gronden, moerassen, spoken en heksen. Maar ook over de veerkracht van de natuur, de terugkeer van verdwenen planten en dieren en de magie van nieuwe natuurgebieden.

Het boek is tevens een poëtische wandeling door de vier jaargetijden in elf natuurgebieden in de gemeente Zundert. Dat zijn onder meer: de Pannenhoef, de Moeren, Wallsteijn, de Oude Buisse Heide, de Krabbebossen en de Vloeiweide.

Het boek ‘Met andere ogen – natuur in Zundert’ is gemaakt om het belang van behoud en bescherming van onze groene leefomgeving meer onder de aandacht te brengen. De foto’s zijn van Riet Pijnappels en Ed Michels.

Het boek is uitverkocht en dus niet meer te bestellen.

Met andere ogen – natuur in Zundert 1

Wie op een vroege ochtend over de stille, uitgestrekte velden van de Oude Buisse Heide dwaalt, en omringd wordt door spiegelende vennen, ruige akkers en zoemende insecten, komt dichtbij het ‘oernatuur’ gevoel.

‘Dit boek is met veel vakmanschap en liefde voor de natuur gemaakt’

Leny Poppe- de Looff, oud-burgemeester van Zundert